Qigong lessen

Ons lessen programma begint met de vormen die gecreëerd zijn door Grootmeester Tse. Hoe langer je deze beoefent, hoe meer je zal zien hoe ingenieus deze vormen in elkaar zitten. Het zijn werkelijk cadeautjes die dagelijks met veel plezier beoefend kunnen worden op weg naar een gezonder bestaan. Deze vormen helpen ons te begrijpen hoe we ons lichaam kunnen bewegen in een Qigong manier en maken het makkelijker om door te gaan naar de Wild Goose Qigong vormen van het Kunlun Dayan Qigong systeem.

Wild Goose Qigong leren bij het Tse Qigong Centrum

Balancing Gong

Deze vorm geeft je de basis om te leren je lichaam te ontspannen. De vorm lijkt in het begin misschien simpel maar om deze vorm goed te kunnen doen kost tijd. Je zal echter snel verbeteringen in je lichaamshouding opmerken, je middel zal losser worden en je zal minder spanning in je schouder hebben.

Healthy Living Gong I, II and III

Deze volgende set vormen bouwen langzaam op in intensiteit en laat zien dat Qigong niet alleen zacht is, maar ook sterk kan zijn. Sterker nog, je hebt zelfs een beetje kracht nodig om te ontspannen! Deze vormen zullen je balans en coördinatie verbeteren en zullen ook je lichaam gezonder maken.

 

Wanneer je deze vormen goed kan, dan ben je waarschijnlijk al gezond! De volgende stap is nog gezonder worden en nog dieper leren ontspannen. De Wild Goose Qigong vormen zijn de eerste vormen die je hierna zal leren.

Wild Goose Qigong 1e 64 en 2e 64

Deze prachtige vormen komen voort uit de bestudering van de bewegingen van de streepkopgans door Daoistische monniken in het Kunlun berggebied (in het westen van China). Hieruit ontstond het Kunlun Dayan Qigong systeem. (Da) betekent Groot en (Yan) betekend Wilde Ganzen, in het engels wordt deze stijl Wild Goose Qigong genoemd.

       De Wild Goose vormen bestaan uit 2 sets, beide bestaan uit 64 bewegingen. Beide vormen werken aan lichamelijke problemen, waarbij de 2e vorm nog dieper gaat dan de 1e. Behalve deze 2 bijzondere vormen zijn er nog meer vormen uit het Kunlun Dayan Qigong systeem die geleerd kunnen worden bij het Tse Qigong centrum, allen met hun eigen nadruk en betekenissen.

Meditatie

Als balans voor de bewegingen (Yang) gebruiken we meditatie (Yin). Met behulp van meditatie plukken we de vruchten van onze oefeningen. Verder helpt het ons om wijsheid te ontwikkelen en zorgt het ervoor dat we gevoeliger worden en meer oppikken aan onszelf en onze omgeving.

Qigong residential met studenten van over de hele wereld