Grootmeester Yang Meijun

Grootmeester Yang Meijun was de 27e generatie erfgenaam van het Wild Goose (Dayan) Qigong. 

Ze overleed in 2002 op een leeftijd van 104 jaar en haar naam is over de hele wereld bekend als een van de meest beroemde Qigong meesters van deze eeuw.

Voor meer dan 1800 jaar is het Wild Goose (Dayan) Qigong in het geheim beoefend, tot Grootmeester Yang Meijun besloot om deze stijl voorzichtig te openbaren in de jaren 80. Ze deed dit omdat ze zoveel mensen dood heeft zien gaan tijdens de culturele revolutie en ze bang was dat als ze deze vaardigheden aan een enkel persoon zou doorgeven, deze Qigong stijl misschien verloren zou gaan. Dankzij haar hebben wij nu allemaal de kans om deze diepgaande vaardigheden te mogen leren.

Grootmeester Yang Meijun (rechts) met haar student, mijn Sigong Grootmeester Tse (links)


Grootmeester Tse

Grootmeester Tse is een van de best bekende leraren van Qigong, Chinese Martial Arts en Chinese Cultuur in het westen.

 

Grootmeester Tse is een van de weinige mensen die was geaccepteerd als een hechte student van Grootmeester Yang Meijun en die toestemming van haar heeft gekregen om in haar stijl les te geven.

 

Grootmeester Tse heeft meer dan 25 jaar geleden het Tse Qigong Centrum opgericht  om de vaardigheden te delen die hij van zijn leraren heeft geleerd.


 Door zijn levenslange ervaring met Qigong en het les geven in Qigong kwam Grootmeester Tse erachter dat beginnende leerlingen niet goed weten hoe ze hun lichaam moeten bewegen in een Qigong manier. Hierdoor werden de Wild Goose Qigong bewegingen niet goed uitgevoerd, ze misten de principes. Om die reden heeft Grootmeester Tse een aantal sets met bewegingen gemaakt om beginners op hun weg te helpen in hun Qigong reis. Deze bewegingen zijn gebaseerd op de principes van Wild Goose (Dayan) Qigong en zijn een ongelooflijk goed fundament voor verdere Qigong beoefening.

Onze stamboom vervolgt zich via Master Moy, hoofdinstructeur van het Tse Qigong Centre. Ik ben vereerd dat ik direct van Master Moy heb mogen leren. Ik ga geregeld terug om meer te trainen, te leren en te polijsten met Master Moy en Grootmeester Tse. Dat ik nu zelf mensen kan helpen door Qigong les te geven maakt me dan ook erg blij.